De Amerikaanse superster Will.i.am speelt op zondagavond in de HMH en haalt daar ook de Nederlandse zangeres Eva Simons het podium op. Die zorgt voor een van de hoogtepunten van de show.

De Nederlandse zangeres zingt het nummer This Is Love, dat op het album #willpower van Will.i.am staat. De verschijning van de Nederlandse is een van de sporadische hoogtepunten in een show die muzikaal niet veel voorstelt. Will.i.am zelf lijkt daarvoor ook te zenuwachtig.

Will.i.am is een groot publiek gewend met zijn band The Black Eyed Peas, maar heeft solo nog moeite het publiek voor zich te winnen, zo blijkt in Amsterdam. De zaal is aanzienlijk verkleind om het nog een beetje vol te laten uitzien. De mensen die er zijn, hebben er echter wel zin in.

Zelfs tijdens de wat opmerkelijke dj-set in het midden van de show, waar Will.i.am onder meer de Icona Pop-hit I Love It draait, gaat het jonge publiek vooraan in de zaal helemaal los. De ouders doen achterin de zaal met hun kinderen mee.

Onderscheiden

Will.i.am probeert zich muzikaal te onderscheiden van zijn verleden met The Black Eyes Peas. Wel komen tijdens de show veel nummers voorbij die voor andere artiesten hits zijn geweest, zoals Crazy Kids van Kesha. Dat hij tijdens datzelfde nummer enigszins vals meezingt, is nogal teleurstellend.

Het optreden van Will.i.am moet het vooral hebben van een bijzondere presentatie. De enorme meegesleepte hoofden waarop zijn gezicht geprojecteerd wordt en de beelden van zijn gastvocalisten zijn mooi om naar te kijken, maar niet genoeg om van dit optreden een succes te maken. Daarvoor moet er muzikaal veel verbeteren.