Singer-songwriter Sofia Dragt en hiphopper Mongoose hebben zaterdagavond de Grote Prijs van Nederland gewonnen. 

Zij bleven elk vijf medefinalisten uit hun eigen genre voor in de hoofdstedelijke poptempels Paradiso en de Melkweg.

De Wageningse Dragt imponeerde de jury met haar ''goede popliedjes en hele mooie songstructuur'', aldus een woordvoerder. Verder ''klopte haar show van begin tot einde helemaal.'' Ook de Groningse vocalist Mongoose werd bejubeld om zijn show: ''Die staat als een huis: zowel de Nederlandse als Engelse en zowel de gerapte als gezongen delen.''

De winnaars van de 28e editie van 's lands grootste competitie voor livemuziek wonnen onder meer 4.000 euro prijzengeld, optredens en studiotijd.

Muziekliefhebbers wezen zaterdag echter twee hele andere winnaars aan dan de jury: Insayno (categorie hiphop) en Jürgen en de Linkse Hobby's (singer-songwriter) gingen er met de publieksprijzen vandoor, beide goed voor 1.000 euro.

Tot slot werd in beide categorieën ook een beste muzikant geroemd. In de categorie hiphop was dat rapper Simon, volgens de jury ''een inventieve schrijver die het publiek om zijn vinger windt.'' In de categorie singer-songwriter won celliste Maya Fridman de muzikantenaward. Ook zij namen elk 1.000 euro mee naar huis.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload ze bij NUfoto