Gitaar Bob Dylan brengt bijna miljoen dollar op

Een gitaar van Bob Dylan is vrijdag geveild voor 965 duizend dollar. De Fender Stratocaster ging onder de hamer in veilinghuis Christie's in New York.

Het is niet bekend wie de gitaar, die Dylan in 1965 gebruikte bij een optreden op een Amerikaans festival, heeft gekocht.

Het veilinghuis zegt dat er nog nooit zo veel geld is neergeteld voor een gitaar. De vorige recordhouder was Eric Clapton toen zijn gitaar Blackie in 2004 voor 959 duizend dollar onder de hamer ging.

Dylans gitaar bracht meer op dan verwacht. Christie's schatte van te voren dat het instrument tussen de driehonderdduizend en vijfhonderdduizend dollar kon opbrengen.

De gitaar werd voor veiling aangeboden door een gezin in New Jersey. De Amerikanen hadden het instrument bijna vijftig jaar in hun bezit.

De 72-jarige Dylan, die 35 studioalbums uitbracht, was zijn gitaar vergeten in een privévliegtuig dat werd gerund door de familie. Het gezin probeerde nog in contact te komen om het instrument terug te geven, maar kreeg nooit reactie.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie