Het nieuwe album van Britney Spears komt deze week op nummer 36 binnen in de Nederlandse Album Top 100. Dat is de laagste notering ooit voor een studioalbum van de Amerikaanse zangeres.

Het album Britney Jean, met onder meer de single Work B**ch, verscheen vorige week en nestelt zich op de 36e positie van de verkooplijst, meldt samensteller Gfk.

Overigens wil dat niet zeggen dat de plaat een flop is, want debuutalbum …Baby, One More Time kwam in 1999 op 63 binnen en piekte uiteindelijk op nummer 3.

Het grote verschil was dat Britney Spears toen nog een volledig onbekende artiest was. Echter, na het album In The Zone uit 2003 was de notering in de eerste week tevens de piekpositie. Sinds 2001 kwamen haar studioalbums nooit lager binnen dan nummer 16.

Laagste

In totaal bereikten vijf studioalbums en één verzamel-cd van Spears de top 10 van de lijst. Enkel Oops!... I Did It Again uit 2000 bereikte de eerste plek. De laagste notering ooit voor Spears was overigens voor een verzamel-cd uit 2009, getiteld The Singles Collection, die niet verder kwam van nummer 77.

Marco Borsato voert de Album Top 100 voor de tweede week op rij aan met Duizend Spiegels, terwijl One Direction stationair blijft op nummer 2 met Midnight Memories. De hoogte nieuwe binnenkomer in de top 10 in Live At Rome Olympic Stadium van Muse op nummer 7.