Ook het derde album Midnight Memories van One Direction komt in de Verenigde Staten (VS) binnen op nummer 1. Daarmee heeft de Britse jongensgroep hitlijstgeschiedenis geschreven.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Amerikaanse albumlijst komt een groep met de eerste drie albums op nummer 1 binnen, meldt muziekblad Billboard.

Van Midnight Memories werden er verleden week maarliefst 546.000 exemplaren verkocht in de VS, blijkt uit verkoopcijfers van Nielsen SoundScan.

Dat is iets meer dan in de eerste verkoopweek van voorganger Take Me Home, waarvan er toen 540.000 stuks over de toonbank gingen.

Sinds de metingen van Nielsen SoundScan in 1991 begonnen, zijn er maar twee andere groepen geweest met vergelijkbare plaatverkopen: Backstreet Boys en N’Sync.

De laatste groep die met de eerste drie platen achtereenvolgens de eerste plek bereikte, was The Monkees in 1967. Het grote verschil is echter dat de albums van The Monkees destijds niet direct op de eerste plek binnenkwamen in de verkooplijst. Overigens kwam het vierde album van The Monkees ook nummer 1 terecht.