Zangeres Sandra van Nieuwland heeft het idee dat haar carrière met haar tweede plaat pas echt van start is gegaan. "Ik heb het echt gezien als het begin", zegt ze tegen NU.nl.

"Het klinkt misschien cliché, maar uiteindelijk gaat het er toch om wat je zelf doet na zo’n talentenjacht. Sterker nog: ik denk dat ik met deze plaat pas echt begonnen ben."

"Ik hoop ook dat dit een duidelijk statement is", zegt ze over Banging On The Doors Of Love. "Met deze liedjes zie ik mijzelf bijvoorbeeld wel op festivaltournee gaan."

Van Nieuwland werd bekend bij het grote publiek dankzij televisieshow The Voice Of Holland, waar ze het tot de halve finale schopte. Na coversalbum And More krijgt Van Nieuwland nu de kans meer van zichzelf te laten zien.

Pittig

"Het is voor mijn gevoel een goede mix tussen rustige nummers en wat meer pittige liedjes", vertelt de zangeres, die van tevoren al wist dat ze over bepaalde onderwerpen nummers wilde schrijven. "Empty Hands, dat gaat over mijn broertjes, lag bijvoorbeeld al een tijdje op de plank."

De familie van de zangeres keert ook terug op andere nummers. Zo is er zelfs een rolletje weggelegd voor de kinderen van Van Nieuwland. "Als je goed luistert, kun je ze zelfs horen. Ze zingen een koortje in. Dat nummer is gewoon opgenomen in mijn eigen huiskamer. Zijn ze er toch een beetje bij."

"Ik heb drie kinderen, die kun je niet voor de helft opvoeden. Ik zorg nu natuurlijk nog steeds goed voor ze, maar ze zijn nu wat ouder." Ze is er blij mee dat ze positief reageren op de liedjes van haar tweede album. "Dat vind ik ook wel het fijne aan de plaat. De nummers zijn op een bepaalde manier toegankelijk, maar tegelijkertijd zitten er ook verschillende lagen in." 

Eigenwijs

Van Nieuwland dook voor de opnames van haar tweede album de studio in met Tjeerd Bomhof. Hij werd bekend met de band Voicst en bracht een soloplaat uit als Dazzled Kid.

"Hij is heel erg eigenwijs, dat beviel me heel goed", aldus Van Nieuwland. "Ik merkte dat hij heel erg in het project geloofde. Dat was voor mij erg belangrijk. Ik dacht dat ik perfectionistisch was, maar dat viel in vergelijking met Tjeerd nog heel erg mee. Eigenlijk waren we gewoon twee nerds bij elkaar in de studio."

"Ik vond het heel tof dat alle hokjes wegvielen. Tjeerd gaat net als ik voor het beste product. Alle ego's worden opzij geschoven om iets te maken dat zo mooi mogelijk is. Dat we opnamen in Kytopia (studio van Kyteman, red.) versterkte dat het gevoel alleen maar. Dat is echt een inspirerende plek."