Het concert dat de Britse reggaegroep UB40 dinsdag geeft in de Tilburgse concertzaal 013 zou vooralsnog gewoon doorgaan, ondanks twee eerder afgelaste shows.

"Het management heeft ons verzekerd dat de show doorgaat", laat een woordvoerder van 013 aan NU.nl weten.

Dit weekend werden shows van UB40 in Kerkrade en Haarlem op het laatste moment afgelast vanwege stemproblemen van zanger Duncan Campbell.

Het afgelaste concert dat UB40 vrijdag in Kerkrade zou geven, moet woensdag worden ingehaald. Op 27 april keert UB40 terug naar Haarlem om het concert dat zondag daar zou plaatsvinden in te halen.

Vertrokken

Een week eerder kondigde bandlid Terence Wilson alias Astro aan op het stappen. Hij was een van de oprichters van UB40. In 2008 vertrokken ook al twee van de oorspronkelijke leden van de groep, zanger Ali Campbell en toetsenist Mickey Virtue.

UB40 was van plan dit jaar een comeback te maken nadat vier leden van de band in 2011 failliet werden verklaard, waaronder Wilson. "Ineens was ik alles kwijt", zei Wilson onlangs over zijn financiële situatie tegen NU.nl. Deze zomer verschenen de albums Getting Over The Storm en Collected.