De Ierse boyband Boyzone komt volgend jaar voor het eerst sinds 1999 voor een concert naar Nederland. Dat bevestigt groepslid Shane Lynch aan NU.nl.

Boyzone trad in 1999 al op in Rotterdam. "Uiteindelijk is het leuk en aardig dat we nu weer shows in Engeland spelen, maar er zit nog veel meer in", aldus Lynch.

De nieuwe tournee is de eerste van de groep zonder Stephen Gately, die in 2009 overleed. Wanneer een Nederlands concert moet plaatsvinden, is nog niet duidelijk.

Boyzone heeft net zijn vijfde studioalbum BZ20 uitgebracht. "Ik ben blij dat we de draad weer opgepikt hebben. Ons laatste album Brother was eigenlijk ook een afscheid van Stephen en de band, maar we hebben er vertrouwen in dat we het in ons hebben om door te gaan."

De afgelopen weken was er veel te doen rondom de nieuwe liveshows van Boyzone. Zo zouden de familieleden van Gately het gebruik van zijn stem en beeldmateriaal verboden hebben, in de overtuiging dat de band geld over de rug van de overleden muzikant wilde verdienen.

Geruchten

"Die geruchten zijn gelukkig absoluut niet waar", vertelt Lynch. "Het is heel moeilijk om de stem en het beeld van Stephen te gebruiken zonder dat het teveel wordt, maar we hebben een goede middenweg gevonden. Uiteindelijk was hij niet alleen belangrijk voor Boyzone, maar ook voor ons als vriend."

"Daarom is een eerbetoon absoluut op zijn plaats", stelt Lynch. In Nederland scoorde Boyzone, dat verder bestaat uit Ronan Keating, Mikey Graham en Keith Duffy, hits met onder meer Love Me For A Reason, Father And Son, Words, Picture Of You en No Matter What