De ex-leden van de Britse rockband Lostprophets hebben laten weten dat ze geen idee hadden dat hun frontman Ian Watkins zich schuldig maakte aan zedendelicten.

"Velen van jullie vragen zich logischerwijs af of wij op de hoogte waren van waar Ian mee bezig was. Om duidelijk te zijn: dat waren we niet", schrijft de band op Facebook.

"Onze persoonlijke relatie met hem is in recente jaren dermate verslechterd dat samenwerken met hem een constante vervelende uitdaging was."

"Maar ondanks zijn gevecht met drugs, zijn egoïstische gedrag en de daaruit resulterende breuken en frustraties binnen onze band, hebben we ons nooit kunnen voorstellen dat hij het gedrag zou vertonen waaraan hij nu bekend heeft schuldig te zijn."

Achtervolgen

"Dit is iets dat ons voor de rest van ons leven zal achtervolgen", laten de bandleden weten over de bekentenissen van Watkins, waaronder een poging een baby te verkrachten. "Deel uitmaken van een band was altijd iets van liefdewerk en een platform om mensen te inspireren, niet om misbruik van ze te maken."

"Het is nog steeds moeilijk voor te stellen dat dit allemaal gebeurt en dat iemand die ooit zo dichtbij ons stond zoveel levens verwoest heeft en telkens over alles gelogen heeft." De bandleden moedigen andere slachtoffers ook aangifte te doen. De band kondigde in oktober aan uit elkaar te gaan.