De Vlaamse liedjesschrijfster Ke Riema is op 99-jarige leeftijd overleden. Haar bekendste liedje is Eenzaam Zonder Jou, in 1962 een hit voor Will Tura.

Diverse Vlaamse melden haar overlijden, waaronder de publieke omroep VRT. Ze werd in 1914 geboren als Marieke Wuyts en schreef in de jaren 60 veel songteksten.

Zo pende ze de teksten van Een Hutje Op De Heide van Bobbejaan Schoepen, Een Woord Van Liefde van Ann Christy en De Reuzen Dansen van Louis Neefs.

Al in 1959 leverde ze de tekst voor Hou Toch Van Mij van Bob Benny, de Belgische songfestivalinzending van dat jaar. Nederland won het Eurovisie Songfestival in Cannes destijds met Een Beetje van Teddy Scholten. België eindigde op de zesde plek met 9 punten.

Het bestverkochte liedje van de hand van Ke Riema is Eenzaam Zonder Jou. Van de uitvoering van Will Tura werden alleen al circa zestigduizend exemplaren verkocht. In 1963 ontving ze hiervoor de Eugeen de Ridderprijs voor Liedtekst en ze ontving een oeuvreprijs van de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM.

Will Tura - Eenzaam Zonder Jou (1962)