Het nummer Last Christmas van Wham! is opnieuw een hit in de VS, maar ditmaal in de uitvoering van zangeres Ariana Grande.

De jonge vocaliste komt in de week van Thanksgiving op nummer 96 binnen met haar uitvoering van de kerstklassieker, meldt het Amerikaanse muziekblad Billboard.

Het is de tweede keer dat Last Christmas in de Amerikaanse hitlijst genoteerd staat, al was het origineel van George Michael en Andrew Ridgeley nooit een hit in de VS.

In Europa was Last Christmas gekoppeld aan Everything She Wants toen het eind 1984 als single verscheen, maar in de VS werd het kerstlied weggelaten ten faveure van de B-kant Like A Baby. Last Christmas was in 2009 voor het eerst een hit in de VS, in de uitvoering van de cast van Glee (piekpositie: 63).

Kersthits

Hoewel in Europa veel artiesten Last Christmas hebben gecoverd (waaronder Crazy Frog, Whigfield, Cascada en Joe McElderry), deed alleen de versie van actrice en zangeres Ashley Tisdale het aardig op de radio in de VS. Haar opname eindigde in 2010 op nummer 19 in een lijst van louter kersthits.

De 20-jarige Ariana Grande bracht in september haar debuutalbum Yours Truly uit en ze scoorde hits met de singles The Way en Baby I. De manager van de opkomende Amerikaanse zangeres is Scooter Braun, die tevens de zaken behartigt van Justin Bieber en Psy.

Ariana Grande - Last Christmas (2013)