Kensington wil in het buitenland net zo populair worden als in Nederland. "We streven ernaar om daar te doen wat we hier ook doen", vertelde drummer Niles Vandenberg. 

De Utrechtse band, die onlangs een MTV EMA won voor beste Nederlandse act, gaat begin volgend jaar toeren door Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en België.

"We kunnen een relatief groot publiek bereiken", denkt zanger Casper Starreveld.

"We maken niet te alternatieve muziek. Maar we willen ons niet koste wat het kost aanpassen aan wat de massa wil. We maken wat we zelf willen en zelf tof vinden. In België lukt het al een beetje, daar wordt Home Again wel goed opgepikt", aldus Starreveld over het nummer dat afkomstig is van Kensingtons laatste album Vultures.

Opnieuw

De zanger beseft dat Kensington in het buitenland helemaal opnieuw moet beginnen. "Ja, het zijn straks weer gewoon zaaltjes van tweehonderd man. Je moet je publiek weer overtuigen. De mensen kennen je niet."

Starreveld hoopt op een zomer zoals de band die afgelopen jaar in Nederland had. "Maar dan in Europa. Dat je de bus uitstapt en denkt: waar zijn we nu weer beland. Lijkt me vet, door heel Europa: Scandinavië, Midden-Europa, Zuid-Europa, Groot-Brittannië."

Schrijven

De nieuwe plaat van Kensington verschijnt waarschijnlijk in de zomer. "We zijn nu nog druk aan het schrijven", aldus Starreveld.

"We hebben ons helemaal het schompes gespeeld, dus we zijn nu net pas weer volle bak begonnen met demo's maken. De ideeën die we al eerder even snel hadden ingezongen op onze telefoons zijn we nu aan het uitwerken. Hopelijk zitten daar genoeg goede liedjes bij."