De resterende leden van de rockband Queen hebben in archieven ongebruikte en voorheen onbekende demo-opnames van hun voormalige frontman Freddie Mercury ontdekt.

"We hebben een aantal vocalen van Freddie gevonden", aldus gitarist Brian May in muziekblad Mojo. "Er ligt meer in de Queen-archieven dan we dachten."

"Ik durf niet te zeggen dat er een album in zit, maar wel een paar nummers", zegt hij. Samen met drummer Roger Taylor overweegt hij de demo’s verder uit te werken.

"Wanneer we een analoge 24-sporenopname vinden waarop Freddie iets zingt dat nooit afgemaakt is, maken we er eerst een kopie van op de hoogst mogelijke resolutie", legt May uit over het uitbouwen van nooit eerder verschenen materiaal. "Daarna weven we ons klanktapijt."

Duetten

Ook zouden er nog drie duetten naar buiten worden gebracht die Mercury in 1983 opnam met Michael Jackson. May en Taylor hebben die nummers enige tijd geleden al voltooid met producer William Orbit, maar het is nog onzeker wanneer en hoe die worden uitgebracht.

Freddie Mercury overleed in 1991. Toch verschenen er na zijn dood nog diverse opnames. Zo bracht Queen in 1995 het album Made In Heaven uit met vocalen van de zanger. Ook het in 1987 uitgebrachte duetalbum Barcelona met operazangeres Montserrat Caballé werd in 2012 opnieuw bewerkt.