Zanger Marco Borsato scoort een hit met Samen Voor Altijd, dat hij samen met zijn dochter Jada zingt. Daarmee evenaart hij een record van Golden Earring.

Ook John Ewbank en dochter Day en Lange Frans en zoonlief Willem zijn op Samen Voor Altijd te horen. Het liedje komt op nummer 2 binnen in de Mega Top 50.

Samen Voor Altijd is de 28e top 10-hit van Borsato. Daarmee evenaart hij het record dat al jaren op naam van Golden Earring staat, melden de samenstellers aan NU.nl.

Het duet Ik Zou Het Zo Weer Over Doen met Trijntje Oosterhuis staat ook nog in de top 10 van de hitlijst, maar zakt in de derde week van nummer 4 naar nummer 6. Borsato’s eerdere duet met Oosterhuis, Wereld Zonder Jou, bereikte in 1997 de derde plek.

Ook nam Borsato succesvolle duetten op met René Froger en Ruth Jacott (1995), Sita (2001), Do (2004), Ali B (2004), Andrea Bocelli (2006), Lucie Silvas (2006), Guus Meeuwis (2010) en Lange Frans (2011).

Dochters

Het door John Ewbank gecomponeerde lied Dochters kwam in 2008 op de eerste plek terecht. Borsato is niet de eerste zanger die met zijn dochter een hit scoort, want Frank Sinatra (met dochter Nancy), Nat King Cole (met Natalie) als Willy Alberti (met Willeke) gingen hem al voor.

Het nummer Samen Voor Altijd is afkomstig van Borsato’s twaalfde studioalbum Duizend Spiegels, dat vrijdag op nummer 1 binnenkomt in de Album Top 100 (zijn tiende topnotering). Borsato liet eerder weten de ambitie van dochter Jada om een zangcarrière te starten te willen temperen.