Het nummer Somebody That I Used To Know van de artiesten Gotye en Kimbra is door luisteraars van radiostation 3FM uitgeroepen tot de populairste nummer 1-hit ooit gemaakt.

Luisteraars konden hun stem uitbrengen op alle nummer 1-hits uit de Mega Top 50 en al zijn voorlopers, waaronder de Daverende 30 en de Nationale Hitparade.

Uit een eerdere puntentelling bleek Somebody That I Used To Know al de grootste hit die ooit in de lijst stond, hoewel dat geen concrete verkoopdata betrof.

Tussen de bovenste tien posities van de top 100 staan ook veel recente hits naast popklassiekers als Queens Bohemian Rhapsody (nummer 2), R.E.M.'s Losing My Religion (4), Under The Bridge van Red Hot Chili Peppers (6) en Fleetwood Macs Go Your Own Way (7).

Zo is het dit jaar verschenen Wake Me Up van Avicii op de derde plek te vinden, staat het vorig jaar uitgebrachte I Follow Rivers in de uitvoering van Triggerfinger op nummer 5 en de zomerhit Blurred Lines van Robin Thicke met Pharrell Williams en T.I. op nummer acht.

Watskeburt

De hoogst genoteerde nummer 1-hit van Nederlandse makelij is Radar Love van Golden Earring op nummer 10 en de populairste Nederlandstalige nummer 1-hit blijkt Watskeburt? van De Jeugd Van Tegenwoordig (nummer 19). Coldplay is tweemaal in de top 20 te vinden, met Talk (11) en Paradise (20).

De lijst is samengesteld om vijftig jaar hitlijsten op de Publieke Omroep te vieren en wordt zaterdag vanaf 9.00 uur uitgezonden op 3FM. Diverse oud-presentatoren schuiven aan naast 3FM-dj Bart Arens om de lijst te presenteren. Daarnaast verschijnt zaterdag het boek Mega Top 50 Presenteert 50 Jaar Hitparade.