Een vroege versie van de songtekst van Bruce Springsteens rockhit Born To Run wordt op 5 december geveild in Sotheby’s in New York.

Het veilinghuis verwacht dat de handgeschreven songtekst van Springsteen tussen de 50.000 en 74.000 euro opbrengt. Dat meldt de krant The New York Times.

De songtekst bestaat uit dertig regels, afkomstig uit een aantekeningenboekje. De teksten zouden overigens maar deels overeenkomen met de definitieve versie.

Deze vroege variant van Born To Run is in 1974 geschreven. De uiteindelijke opname van het lied werd in 1975 op plaat gezet, op het album met dezelfde titel. De songtekst komt uit een verzameling van een anonieme aanbieder. Volgens de curator is de tekst een zeldzaamheid.

Het album Born To Run betekende in 1975 de grote doorbraak van Springsteen, die daarvoor al twee platen had uitgebracht. De single bereikte slechts de 23e positie in de Amerikaanse hitlijsten, maar wordt desondanks als een klassieker beschouwd. In januari verschijnt Springsteens achttiende album.