De Britse keten HMV heeft alle albums van Lostprophets uit zijn platenzaken en webwinkel verwijderd nadat zanger Ian Watkins bekend heeft minderjarigen seksueel te hebben misbruikt.

Een woordvoerder van HMV bevestigt aan het Britse muziekblad NME dat geen van de 140 platenzaken noch de webwinkel nog langer albums van de groep verkopen.

Medewerkers van HMV zijn geïnstrueerd om de resterende voorraad cd’s van Lostprophets te verwijderen. De band bracht sinds 2000 vijf studioalbums uit.

Vier albums van Lostprophets bereikten de top 10 van de Britse albumlijst. Liberation Transmission uit 2006 kwam zelfs op de eerste plek van de verkooplijst terecht en werd in Groot-Brittannië, net als voorganger Start Something uit 2004, met platina bekroond. Weapons piekte in 2012 op nummer 9.

In oktober kondigden de overige bandleden van Lostprophets aan de groep op te heffen. Watkins bekende schuldig te zijn aan dertien zedendelicten, waaronder een poging tot het verkrachten van een baby. Een ex-vriendin zou hem vier jaar geleden al hebben aangegeven bij de politie vanwege pedofilie.