Kanye West heeft van tevoren goed nagedacht over zijn videoclip Bound 2.

"Ik wilde foute T-shirts dragen in de video. Het moest er zo gemaakt mogelijk uitzien", legt de rapper uit in een radio-interview met de Amerikaanse radiozender WWPR-FM.

De clip, die vorige week verscheen, maakte de tongen los vanwege de gemaaktheid.

In de videoclip rijdt West op een motor met zijn verloofde Kim Kardashian topless op schoot met de benen om hem heen.

Woestijnplaatjes

De achtergrond bestaat uit woestijnplaatjes van Monument Valley in Utah, maar het is duidelijk dat het tafereel is opgenomen in de studio. "Ik wilde dat de wolken een kant op gingen en dat de bergen dat ook deden", omschrijft de rapper.

De 36-jarige Kanye ziet zelf een vergelijking met de filmtrilogie The Hunger Games. Volgens de rapper lijken de beelden in zijn video op die uit de avonturenfilm. "Ik wilde laten zien dat dat de beelden zijn waar we mee worden geconfronteerd", zegt West. "Het enige verschil is dat het nu een donker persoon is die de hoofdrol heeft."

Bekijk de videoclip:

Persiflage

Acteurs James Franco en Seth Rogen maakten een persiflage van de video. In hun versie, die Bound 3 heet, zit Franco op de motor met Rogen met ontbloot bovenlijf op zijn schoot.

Net als West en Kardashian zijn ook Franco en Rogen kussend in beeld terwijl Franco de harige rug van Rogen streelt. Kardashian kon wel lachen om de parodie van de mannen.

Bekijk de persiflage: