Zanger Robin Thicke is opnieuw aangeklaagd voor plagiaat, ditmaal door een van de andere erven van soulzanger Marvin Gaye.

Marvin Gaye III, de geadopteerde zoon van de soulster, had zich eerder nog niet bemoeid met de lopende rechtszaken tegen Thicke, maar ook hij wil nu geld zien.

Volgens Gaye III zouden maarliefst vier liedjes van zijn pleegvader model hebben gestaan voor latere nummers van Robin Thicke, meldt The Hollywood Reporter.

Net als zijn familieleden beweert Gaye III dat Blurred Lines een kopie is van Got To Give It Up, terwijl hij stelt dat Love After War is gebaseerd op After The Dance, Make U Love Me zou zijn nageaapt van I Want You en Million Dolla Baby zou wel erg veel gelijkenis vertonen met Trouble Man.

Overigens klaagt Gaye III Thicke alleen aan om de gelijkenis van Blurred Lines en Love After War met het werk van Marvin Gaye. Anders dan Frankie en Nona Gaye stelt hij muziekuitgeverij EMI April (tegenwoordig onderdeel van Sony/ATV Tunes) niet in gebreken voor het onvoldoende beschermen van zijn vaders werk.