Drie van de oorspronkelijke leden van de Britse reggaeband UB40 staan in december voor het eerst in jaren weer samen op het podium, waaronder de onlangs opgestapte muzikant Terence Wilson (alias Astro).

Wilson treedt op 6 december op samen met voormalige frontman Ali Campbell, die de band in februari 2008 verliet. Dat meldt de Britse muzieksite Music Week.

Ook de originele toetsenist Mickey Virtue is aanwezig bij de hereniging van de oorspronkelijke leden in Londen. Virtue verliet samen met Campbell de groep.

Zanger en trompettist Wilson laat aan Music Week weten dat een breuk tussen hem en de overige leden van UB40 er al langere tijd aan zat te komen. "Ik heb ons management en ons agentschap enige weken geleden geïnformeerd dat ik niet zou optreden totdat diverse uitstaande zaken waren opgehelderd."

"Ik heb ze ook geadviseerd om mijn naam en beeltenis niet te gebruiken voor de promotie van een tournee om fans niet te misleiden", vervolgt de muzikant. "Ik voelde nu de behoefte om zelf de fans te verwittigen, zodat ze volledig op de hoogte zijn en niet naar een concert gaan in de hoop mij te zien."

Schulden

UB40 heeft een moeilijke periode achter de rug. Na het vertrek van Campbell en Virtue werden een aantal bandleden in 2011 failliet verklaard door openstaande schulden bij de platenmaatschappij. "Ineens was ik alles kwijt", zei Wilson onlangs over de financiële situatie tegen NU.nl.

"Het is eigenlijk nooit de vraag geweest of UB40 na het vertrek van Ali en alle latere problemen nog wel door moest gaan", stelde Wilson destijds, die er vertrouwen in had dat het weer goed zou komen met de band. Deze zomer verscheen het album Getting Over The Storm en 3 december treedt UB40 op in 013, Tilburg.