De Britse zanger Morrissey gaat op 11 december drie nummers zingen tijdens de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede in Oslo.

De voormalige frontman van de jaren 80-band The Smiths is als laatste toegevoegd aan de lijst met optredende artiesten tijdens de ceremonie, meldt The Guardian.

Andere artiesten die tijdens de uitreiking van de prijs in de Noorse hoofdstad te zien zijn, zijn onder meer Mary J. Blige, James Blunt, Jake Bugg en Omar Souleyman.

De prijsuitreiking markeert tevens de terugkeer van Morrissey naar de bühne, nadat hij in maart concerten moest afzeggen vanwege gezondheidsproblemen. Deze zomer ging een tournee door Zuid-Amerika niet door vanwege financiële omstandigheden.

De uitgave van zijn memoires werd vervolgens uitgesteld, maar is met enige vertraging alsnog uitgebracht. Het boek Autobiography was een onmiddellijke bestseller in Groot-Brittannië. In december verschijnt een nieuwe single van Morrissey, een cover van Lou Reeds Satellite Of Love, op vinyl en als download.