Nick & Simon geven volgend jaar een kerstconcert in Ahoy. De Volendammers staan op 19 december in de Rotterdamse muziekhal.

"Het wordt een muzikale kerstshow", zegt Nick Schilder. Kaarten zijn vanaf vrijdag te koop. "We gaan er alles aan doen om mensen een kerstbeleving te geven", voorspelt de zanger.

Wat de twee precies gaan doen, is nog moeilijk in te schatten. "We zijn heel voorzichtig aan het plannen." Wel weet Schilder dat er naast nummers van het vorige maand verschenen album Christmas with...Nick & Simon ook oudere hits voorbij komen.

Het duo brengt op 29 november de single Best Time of the Year uit. Het liedje is de titelsong van de kerstfilm Midden in de Winternacht en staat ook op de kerstplaat van de mannen. Om vijfhonderd van de fans die de single voor 28 november bestellen op Bol.com te bedanken, nemen Nick & Simon een persoonlijke kerstboodschap voor de mensen op. "Daar kunnen we wel een dagje achter de camera voor uittrekken." 

Julia

De boodschap wordt op kerstavond aan de fans bezorgd. "We vinden het altijd erg leuk om dingen te doen die echt op de persoon gericht zijn", legt Schilder uit. De zangers deden iets dergelijks met hun nummer Julia dat ze in meer dan 170 versies met verschillende vrouwennamen uitbrachten. "We proberen altijd vernieuwende dingen te doen."

Ook ziet Schilder in dat het een goede manier is om Best Time of the Year te verkopen. "Er zijn steeds minder mensen die singles kopen", vertelt hij. "De mensen die wel een single kopen, zijn echte fans. Dus het is erg belangrijk en leuk voor ons om zoiets voor ze te kunnen doen en om ze te bedanken."