Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

37 procent omzetdaling voor fysieke geluidsdragers

In het derde kwartaal van 2013 is de omzet van de verkoop van geluidsdragers met 37 procent afgenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Door NU.nl/Pierre Oitmann

Samen met de omzetdaling van spelcomputers zorgen de sterk teruggelopen cd-verkopen ervoor dat de totale bestedingen in de entertainmentmarkt 13,9 procent lager uitvallen.

Vanwege de introductie van nieuwe consoles de komende periode, nam de omzet in dit segment met 43 procent af in verhouding tot een jaar geleden, meldt Gfk.

De afname van geluidsdragers in het derde kwartaal van 2013 is waarschijnlijk grotendeels te wijten aan de doorstart die winkelketen Free Record Shop maakte deze zomer. In mei vroeg Free Record Shop een faillissement aan, maar werd van de ondergang gered door investeringsmaatschappij ProCures.

Tot de bestverkochte fysieke albums in de maanden juli, augustus en september behoren twee edities van de compilatiereeks Hitzone en het album Holland Zingt Hazes. De sterke groei van streamingdiensten zorgden echter voor het eerst in twaalf jaar voor een plus in de muziekmarkt, aldus Gfk.

Aanbevolen artikelen