De Zuid-Koreaanse rapper en producer Primary scoort in eigen land momenteel een grote hit met een nummer dat gekopieerd zou zijn van Caro Emerald-liedjes. Dat vindt een van haar producers.

"Ik hoor dat hij duidelijk geïnspireerd is door drie van onze liedjes", zegt Emeralds producer David Schreurs over het nummer I Got C op de Zuid-Koreaanse nieuwssite Dispatch.

Volgens Schreurs maakt Primary op I Got C rechtstreeks gebruik van drie Caro Emerald-nummers, te weten Liquid Lunch, You Don’t Love Me en Paris.

Schreurs noemt de gelijkenis van het intro, de akkoorden, de melodielijn en de bridge 'identiek' aan elementen uit de drie producties die hij maakte voor Caro Emerald. Primary’s liedjes Happy Ending en Mr. Lee zouden volgens de producer ook rechtstreekse kopieën zijn, respectievelijk van I Know He’s Mine en One Day.

Plagiaat

Of Primary plagiaat pleegt, laat Schreurs aan de rechter over. "Hij gebruikt onze muziek als een blauwdruk voor de zijne, wat een eer is, maar op sommige liedjes gaat hij er gewoonweg te ver mee. Ik zou zeggen dat hij op zijn eigen talent moet vertrouwen, want hij is zeker een erg goede producer."

Het succes van I Got C van Primary is wellicht niet geheel incidenteel. Caro Emerald staat zelf namelijk op nummer 1 in de Zuid-Koreaanse jazzhitlijst. Een videofilmpje van Liquid Lunch is al 350.000 keer bekeken op YouTube in Zuid-Korea, meldt Emeralds platenfirma Grandmono Recordings.

Primary - I Got C (2013)