De Amerikaanse zanger Lou Reed keert na zijn overlijden afgelopen zondag terug in de Nederlandse hitlijsten.

Zijn liedje Perfect Day uit 1972 komt dit weekend op nummer 33 binnen in de Mega Top 50. Nooit eerder stond de originele versie in een Nederlandse hitlijst genoteerd.

Zestien jaar geleden was er wel een succesvolle benefietversie van de BBC, met bijdrages van onder meer U2, Elton John, David Bowie, Boyzone en Lou Reed zelf.

Deze versie kwam in december 1997 op nummer 37 binnen in de Mega Top 50 en piekte in januari 1998 op nummer 6. Duran Duran maakte in 1995 een cover van Perfect Day en vijftien jaar later bracht ook Susan Boyle het liedje als single uit, maar geen van deze versies was in Nederland succesvol.

Sample

Als soloartiest had Reed voorheen slechts één hitnotering, inmiddels veertig jaar geleden. Walk On The Wild Side stond destijds drie weken genoteerd in de voorloper van de Mega Top 50 (Daverende Dertig) en bereikte toen de vijftiende positie. In 1991 werd het als sample gebruikt in Can I Kick It van A Tribe Called Quest.

Zijn band The Velvet Underground had nooit een hit in Nederland. Reed wist in de jaren 80 wel tweemaal als gastartiest de top 10 te halen. In 1985 als een van de zangers op Sun City van Artist United Against Apartheid (nummer 4 in 1985) en als vocalist op This Is Your Land van Simple Minds (nummer 7 in 1989).