De familie van soulzanger Marvin Gaye daagt zowel zanger Robin Thicke als muziekuitgeverij EMI April voor de rechter nadat de zanger van Blurred Lines Gaye’s erven wegens laster had aangeklaagd.

Volgens de familie Gaye is niet enkel Blurred Lines plagiaat, maar Thicke zou nog een ander nummer van zijn held gestolen hebben. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Ook wordt EMI April aangeklaagd. Deze muziekuitgeverij beheert de rechten van het repertoire dat Gaye geschreven heeft. Het bedrijf vertegenwoordigt ook Thicke.

De erfgenamen van Marvin Gaye verwijten EMI April (nu onderdeel van het veel grotere Sony/ATV Tunes) dat de uitgeverij de rechten van Gaye’s liedjes niet genoeg beschermd heeft en de familie geïntimideerd heeft wanneer deze juridische stappen zou nemen.

Neutraal

EMI April zou zich evenmin neutraal hebben opgesteld in het conflict met Robin Thicke en de publieke opinie beïnvloed hebben ten nadele van de erven van de soulzanger, zo staat er in de aanklacht te lezen. De familie zou het contract met de uitgeverij hierom graag ontbonden zien.

Deze zomer ontstond er voor het eerst heibel tussen de Gayes en het kamp van Robin Thicke. Het werd Thicke en zijn producer Pharrell Williams verweten dat hun wereldwijde nummer 1-hit Blurred Lines een kopie zou zijn van Gaye’s Got To Give It Up. Beide kampen ontkennen plagiaat en Thicke klaagde de erven zelfs aan.

Mash-up van de twee hits: