Zangeres Katy Perry wist in de eerste week van release 286.000 exemplaren van haar nieuwe album Prism te verkopen in de VS. Daarmee streeft ze de verkoopaantallen van Miley Cyrus voorbij.

Geen zangeres verkocht dit jaar zoveel albums als Katy Perry, meldt Billboard. Prism komt daardoor binnen op nummer 1 in de Amerikaanse albumlijst.

Miley Cyrus verkocht van haar album Bangerz 270.000 stuks in de eerste week van release en ook dat was eerder deze maand goed voor een nummer 1-notering.

Perry verbetert tevens haar eigen record, want nooit eerder verkocht ze zoveel exemplaren van een album binnen een week tijd. Van haar vorige album, Teenage Dream, wist ze in de eerste week 'maar' 192.000 stuks te verkopen.

Zwak

Prism verkocht verleden week zo goed, dat het vaker over de fysieke en digitale toonbanken ging dan de nummers 2 tot en met 9 van de Amerikaanse albumlijst bij elkaar. Het was dan ook de zwakste verkoopweek sinds 1991. Het vorige week op 1 binnengekomen Lightning Bolt van Pearl Jam zakt naar nummer 2.

De verkopen van Prism zijn veelbelovend. Teenage Dream bereikte ook de eerste plek en daarvan werden vervolgens ruim 2,7 miljoen stuks verkocht. Van One Of The Boys werden anderhalf miljoen stuks weggezet, maar kwam niet hoger dan nummer 9. Haar debuutalbum uit 2001 werd slechts honderd keer verkocht.