Poptrio Jonas Brothers werkt aan een album als bedankje voor hun trouwe fans. De broers Kevin, Nick en Joe kondigden dinsdag aan te stoppen als band.

"We hebben de beste fans van de wereld en we willen ze bedanken voor hun begrip", zei Nick Jonas woensdag in de ontbijtshow Good Morning America.

Op de plaat staan ook nummers van het nieuwe album dat in eerste instantie later dit jaar zou verschijnen.

"Hij bestaat uit vier nieuwe nummers van het album en ongeveer tien livetracks van onze afgelopen tournee", vertelt Kevin over de afscheidplaat. "We geven die als cadeautje aan leden van onze fanclub."

Kibbelden

De broers besloten met de band te stoppen omdat ze het niet eens waren over een aantal zaken. "Het waren allemaal losse dingen waar we over kibbelden. Dat kon gaan over hoe een videoclip eruit moest zien, maar ook over persoonlijke dingen", omschrijft de 24-jarige Joe.

"Op een gegeven moment besloten we dat het beter was er een einde aan te breien en elkaar te steunen in wat er in de toekomst op ieders pad ligt."

Vaderschap

De 25-jarige Kevin gaat zich richten op het vaderschap. De muzikant verwacht samen met zijn vrouw Danielle een meisje. Ook wil hij meer achter de schermen in de muziek gaan werken.

"Een van mijn passies is de zakelijke kant daarvan", legt hij uit. Zijn broers zijn vooral bezig met het schrijven van muziek. "Voor veel mensen is onze breuk een teleurstelling, maar wij kijken uit naar de toekomst", zegt Joe.

De mannen sluiten niet uit dat ze in de toekomst weer gaan samenwerken. "Het is onmogelijk om te zeggen dat iets voor altijd is", vertelt de 21-jarige Nick. "We doen het nu rustig aan en bouwen onze band als broers weer op en dan zien we het wel weer."