In februari 2014 verschijnt er een nieuw album van de Amerikaanse popmuzikant en songschrijver Beck. De plaat gaat Morning Phase heten en is het eerste album van Beck sinds Modern Guilt uit 2008. 

De plaat, die uitgebracht zal worden bij platenmaatschappij Capitol, zal muzikaal in het verlengde liggen van Becks ingetogen songalbum Sea Change uit 2005.

De nu 43-jarige Beck Hansen - kleinzoon van Fluxus-kunstenaar Al Hansen - geldt als één van de veelzijdigste en invloedrijkste popmuzikanten van de afgelopen twintig jaar.

De Amerikaan brak in 1994 wereldwijd door met de rap-single Loser, die ook in Nederland een hit werd. Zijn meest geprezen album is Odelay, dat op plaats 306 staat van de lijst ‘500 Greatest Albums of All Time’ van het Amerikaanse blad Rolling Stone.

Partituren

In 2012 verraste Beck door niet met een album te komen, maar met een bundel van twintig partituren onder de titel Song Reader. Iedereen kon de nummers naar eigen inzicht interpreteren en talloze versies, door zowel amateurs als professionele musici, verschenen sindsdien op YouTube.

Daarnaast bracht de Amerikaan dit jaar drie singles uit met nummers die waarschijnlijk niet op het album terugkomen.