De Amerikaanse familieband Jonas Brothers heeft bevestigd uit elkaar gaan.

"Het is over, voor nu", zegt Kevin Jonas, het oudste lid van de groep, in het Amerikaanse blad People. De groep sluit een toekomstige reünie echter niet uit.

"Het is moeilijk om te zeggen of het voor altijd is. We sluiten in elk geval een hoofdstuk af", vult zijn jongere broer Nick Jonas aan.

De derde broer, Joe Jonas, laat weten dat het besluit desondanks unaniem is. Eerder meldden de broers al vraagtekens te zetten bij het voortbestaan van Jonas Brothers als groep. Het drietal verkocht wereldwijd acht miljoen platen.

Soloalbum

De groep werd opgericht nadat Nick Jonas zijn eerste soloalbum liet horen aan Steve Greenberg van Columbia Records. Op zijn aanraden formeerde Nick Jonas een groep met zijn twee jongere broers, die aan enkele liedjes van dat album hadden meegeschreven.

In 2006 verscheen het debuutalbum van de heren, getiteld It’s About Time. Behalve vier studioalbums, maakte de groep ook soundtracks voor Disney, waar de groep lange tijd aan verbonden was. Dit jaar zou het vijfde album met de titel V moeten verschijnen, maar het is onzeker of deze nog wordt uitgebracht.