Skunk Anansie verzorgt volgend jaar een bijzonder concert in Amsterdam. De Britse rockband geeft op 11 maart een akoestisch concert in Carré. 

Dat maakt organisator Mojo Concerts maandag bekend. De kaartverkoop gaat volgende week dinsdag van start.

De akoestische show maakt deel uit van de Acoustic Tour van Skunk Anansie. Die geeft de rockband in het kader van zijn nieuwe livealbum.

An Acoustis Skunk Anansie - Live in Londen, het eerste livealbum van de band, ligt sinds vorige maand in de winkels. In april verzorgde Skunk Anansie voor het eerst een akoestisch concert.

Achttien nummers, waaronder de hits Weep, Charlie Big Potato, Weak en Hedonism, werden in een nieuw jasje gestoken. "Het was heel bijzonder", blikt zangeres Skin terug op het eerste akoestische concert van Skunk Anansie. "Een heel andere kant van de band kwam aan het licht."

Kwetsbaarheid

"Als je de liedjes helemaal uitkleedt komt heel veel schoonheid, kwetsbaarheid en dreiging van de nummers op een geheel andere manier naar voren. Ook de nuances in de teksten springen er echt uit." Ook voor het publiek was het concert een bijzondere ervaring, merkte Skin.

"De mensen luisterden echt geconcentreerd in plaats van op en neer te springen en te stagediven zoals gebruikelijk is bij onze shows. Hoewel het merendeel van het publiek ons waarschijnlijk al eens eerder live had gezien, moet het ook voor hen zijn geweest alsof ze ons voor de eerste keer hoorden."