Fans van de band Fleetwood Mac betuigen massaal hun steun aan bassist John McVie, bij wie kanker is geconstateerd.

Om die reden heeft de band, die zaterdag nog op het podium van de Ziggo Dome in Amsterdam stond, aankomende tourdata afgezegd.

Binnen enkele uren nadat het nieuws bekend werd gemaakt hadden al meer dan 5000 fans hun medeleven laten blijken door op de Facebook-pagina van de band een boodschap achter te laten.

Ook op Twitter wordt steun betuigd aan de muzikant, zijn familie en de andere bandleden. Fleetwood Mac, bekend van hits als Go Your Own Way, Don't Stop en Dreams, is op wereldtournee ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van het album Rumours, dat in de jaren 70 onder meer een Grammy won.

Uitverkocht

Zaterdag gaven ze hun tweede concert in Nederland, dat werd ingepland nadat het eerste optreden op 7 oktober binnen een paar uur was uitverkocht. Er stonden nog veertien concerten in Australië en Nieuw-Zeeland gepland, die niet meer doorgaan.

"John McVie, een van de oprichters en originele leden van Fleetwood Mac, wordt in die periode behandeld voor kanker", zo maakte de band zondag bekend via hun Facebook-pagina. "Het spijt ons dat we die data niet kunnen spelen. We hopen dat onze fans in Australië en Nieuw-Zeeland en in de rest van de wereld John en zijn familie het beste wensen."