Het nummer Sinterklaas, Wie Kent Hem Niet? van Henk Temming en Henk Westbroek keert na een afwezigheid van 31 jaar terug in de hitlijsten.

Vanwege alle commotie rondom Zwarte Piet deze week, maakte Radio Veronica-dj Patrick Kicken zich sterk voor het nummer van Henk & Henk uit 1982.

Ook in De Wereld Draait Door kwam Sinterklaas, Wie Kent Hem Niet? voorbij. Het nummer staat sindsdien op nummer 1 bij iTunes en komt opnieuw binnen in de Mega Top 50.

Dit weekend komt het liedje op nummer 22 terecht in de Mega Top 50. Eind 1982 behaalde het Utrechtse duo er de achttiende plek mee, toen als dubbele A-kant met het kerstliedje Het Hoort Met Kerstmis Ook Te Sneeuwen. In 1991 nam Henk Temming een soloversie op voor het album De Hulpsinterklaas.

Kerstfeest

Op dat album staat ook de single Ik Vraag Aan Sinterklaas Een Heel Gelukkig Kerstfeest, dat piekte op nummer 20. Temming en Westbroek schreven tevens Ik Ben Toch Zeker Sinterklaas Niet, dat in 1986 een hit was voor Kinderen Voor Kinderen en Edwin Rutten. Ook hiervan maakte Temming een soloversie.

Vier sinterklaasliedjes bereikten eerder de top 10: Speelgoeddief (nummer 10 in 2007) en Paniek In De Confettifabriek (nummer 1 in 2006), allebei uitgevoerd door Coole Piet, Majoor Kees En De Sinterklaas (nummer 8 in 1976) van Paul van Vliet en Sinterklaasboot van Gebroeders Ko (nummer 7 in 2006, op de melodie van Basshunters Boten Anna).