Bassist Gene Simmons van de Amerikaanse rockband Kiss vergelijkt oud-bandleden Ace Frehley en Peter Criss met een kankergezwel.

"Wanneer je een gezwel in je lijf hebt, is het het beste om het er zo snel mogelijk uit te snijden", zegt hij tegen Radio.com over een mogelijke reünie met Frehley en Criss.

"Het was ooit een deel van je lichaam, toen veranderde het in een kankergezwel, dus moest je het verwijderen", vervolgt Simmons, die nog steeds wrok koestert.

"Ze waren even belangrijk als wij (Simmons en en zanger Paul Stanley, red.) in de formatie van de band en ze zouden de band verwoest hebben als ze erin waren gebleven", zo denkt de bassist, die zegt dat Frehley en Criss drie kansen hebben gekregen.

Kiss viert binnenkort zijn veertigste jubileum en de band is genomineerd voor toevoeging aan de Rock And Roll Hall Of Fame. De laatste keer dat de oorspronkelijke bezetting van Kiss op het podium stond, was tijdens een reünietournee in 2000 en 2001. Volgens Simmons hadden de gitarist en drummer problemen met drank en drugs.