Onbekende opnamen Led Zeppelin teruggevonden

Zanger Robert Plant heeft een aantal banden teruggevonden met nooit uitgebrachte songs van zijn voormalige groep Led Zeppelin.

Dat vertelt hij in een radio-interview met BBC6.

De nummers, waarop onder meer de bassist van de groep, John Paul Jones, als zanger te horen is, zullen waarschijnlijk als extra tracks worden toegevoegd aan de luxe heruitgaven van alle oorspronkelijke Led Zeppelin-albums die in 2014 gaan verschijnen.

De zanger is samen met gitarist Jimmy Page al geruime tijd bezig met de voorbereidingen van de serie heruitgaven. Beiden zijn enthousiast over de teruggevonden nummers waarin Jones de zang voor zijn rekening neemt: een zeldzaamheid in het oeuvre van de groep.

De bassist moet echter zelf ook nog toestemming geven. "Tot op heden heeft Jones mij al twee auto’s en een nieuwe serre bij mijn huis beloofd als we die opnamen waarin hij zingt niet gebruiken," grapte de zanger tegenover de BBC.

Het is dezelfde John Paul Jones die, op dit moment althans, een mogelijke reünie van Led Zeppelin in 2014 tegenhoudt. De bassist heeft de handen vol aan het schrijven van een opera op basis van het toneelstuk Spooksonate uit 1907 van de Zweedse schrijver August Strindberg.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie