Tiësto en Calvin Harris plezieren internationaal publiek op ADE

Tot in de vroege uren van zaterdagochtend draaiden de dj’s Calvin Harris en Tiësto achtereenvolgens in een afgeladen Ziggo Dome te Amsterdam tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE).

Voor één nacht werd de immense concertzaal omgetoverd tot de zogenaamde Starclub van een befaamd biermerk.

Met twee van de grootste internationale dj’s en danceproducers op het affiche, was de animo voor deze show enorm, wat blijkt uit de drukte rondom station Bijlmer Arena.

Laat op de avond hebben drommen mensen zich verzameld bij de Ziggo Dome. Enkele dj’s openen de avond, maar pas ruim na middernacht begint de set van Calvin Harris. De Brit weet met name veel uitzinnige landgenoten naar de voorste rijen voor het podium te lokken.

Feestnummers

Maar de dancefans komen vanuit alle hoeken van de wereld om de twee grootheden aan het werk te zien. Harris kiest voor louter feestnummers in zijn energieke set. Hij werkt niet geleidelijk naar een climax toe, zoals Tiësto later zal doen, al worden de platen naar het einde toe wel uitbundiger.

Harris is er niet zuinig mee om zijn eigen producties en remixen voor onder meer The Killers, Ellie Goulding en Florence + The Machine van stal te halen, maar de deuntjes blijken effectief. De dj en producer weet wat zijn publiek wil en geeft er niks om als dat misschien tot een wat gemakzuchtige plaatkeuze leidt.

Vernuftig

De ster van de avond, hoewel sommige Britten daar wellicht anders over denken, is toch echt Tijs Verwest alias Tiësto. De Bredase dj vertoont drie uur lang zijn kunsten met een set die vernuftig om zijn tranceklassiekers als Traffic en Flight 643 heen is gebouwd.

Anders dan bij Harris is het niet continu doorpakken met hitjes, maar Tiësto bouwt telkens enkele rustpunten in om vervolgens weer groots uit te pakken. Zijn befaamde remix van Deleriums Silence leent zich hier bijvoorbeeld uitstekend voor, evenals Adagio For Strings.

Gabberhouse

Toch is het niet alleen maar trance wat de klok slaat bij Tiësto. Zo komt onder meer zijn samenwerking met het Canadese duo Tegan and Sara voorbij en een recente versie van de houseklassieker Show Me Love van Robin S. Richting het einde van zij show laat Tiësto zelfs nog wat gabberhouse horen.

Van melodieus en meeslepend tot beukend en rauw, Tiësto neemt de zintuigen mee op een uitputtende reis. Niet alleen met de muziek (waaronder een gastoptreden van zijn jonge collega Martin Garrix), maar ook visueel schotelt de dj de bezoekers een indrukwekkende show voor.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie