Afrojack zet 'duurste productie ooit' neer in HMH

De Nederlandse dj Afrojack verzorgde vrjdagnacht een groots spektakel in de HMH tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE). "Onze show is de duurste productie ooit in die zaal", vertelt hij aan NU.nl.

"We hebben een paar verschillende primeurs, waaronder co2-kanonnen die drie verschillende kanten opspuiten", zegt Afrojack over zijn concert tijdens ADE.

"Verder zijn er danseressen, heel veel vuurwerk en ga zo maar door. Wie hebben daar gestaan de laatste tijd; Kanye West, Katy Perry? Nu heeft Nick uit Spijkenisse grootste show", lacht hij.

Nick van de Wall, zoals de dj eigenlijk heet, bemoeit zich met de volledige organisatie van het evenement. "Hoe vaak maak je het niet mee dat de chagrijnige security het eerste is wat je ziet bij binnenkomst van een feest? Ik ga van te voren met iedereen praten om een goede sfeer te garanderen."

Afrojack probeert met zijn avond in de HMH voor een verschuiving te zorgen in de manier waarop mensen tegen hem aankijken. "Ik wil niet alleen die gast zijn die zijn Ferrari na een uur in de prak reed. Het gaat uiteindelijk om mijn muziek. Na deze show praten mensen daar hopelijk weer over."

Euforie

Het publiek in de HMH heeft in ieder geval vertrouwen in Afrojack, zo lijkt het gedurende de show. De nieuwe nummers die de dj draait gaan er bijna beter in dan de grootste hits. Zeker de 'echte' livetracks met zang en piano zorgen voor een groots gevoel van euforie.

De set van Afrojack, die massaal enorme glowsticks uitdeelt, zorgt sowieso voor een sfeer die voor veel saamhorigheid brengt. Dat is een groot contrast met zijn voorprogramma's, waarbij de sfeer vooral gespannen is.

Skrillex

De show van Afrojack doet nog het meest denken aan die van Skrillex afgelopen jaar in dezelfde zaal, maar is zeker qua productie een stap voorwaarts. Qua vuurwerk, co2 en visuals zet Afrojack hier een show neer die vraagt om een nummer 1-notering in de DJ Mag-lijst.

Het is dan ook te simpel om Afrojack af te schrijven als een flamboyante Las Vegas-dj. Zijn set zit technisch heel erg knap in elkaar en met een onwaarschijnlijk gemak switcht hij van de hits van onder meer Pitbull, Sia en David Guetta naar veel meer gecompliceerde house.

Dynamisch

De set is ook zo dynamisch dat eigenlijk alles kan. Hopelijk geldt hetzelfde voor het nog te verschijnen debuut. De show van de dj maakt deel uit van de aanloop naar zijn debuutplaat, die begin volgend jaar verschijnt.

"Ik denk dat heel veel mensen verrast zullen zijn over de muziekstijlen. Ik wil met de cd en de shows voor een nieuwe standaard zorgen. Andere artiesten moeten denken: wow, zo kan het dus ook. We moeten vanaf nu beter ons best gaan doen."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie