Armin van Buuren vindt het tijd voor frisse wind in dj-lijst

Armin van Buuren vindt het tijd voor een nieuwe nummer één in de DJ Mag 100.

"Ik denk dat het goed is voor de lijst als er een frisse wind waait", zegt de Nederlander, die door het gezaghebbende blad vijf keer werd uitgeroepen tot 's werelds beste dj vrijdag.

Van Buuren verliest zijn nummer 1-positie volgens geruchten dit jaar aan Hardwell. "Ik denk ook dat hij hem gaat winnen", zegt de 36-jarige Armin over de 25-jarige Robbert van de Corput, beter bekend als Hardwell.

Hardwell zelf wacht echter rustig af. "Er zijn heel veel speculaties, maar ik laat het maar op me afkomen", zegt de Brabander. "Als ik m'n hoop erop vestig dat ik word uitgeroepen tot de beste dj en het is niet zo, dan valt het tegen. We zien wel wat er zaterdag gebeurt."

Ook Tiësto, die de DJ Mag 100 drie jaar aanvoerde, schat de kansen van Hardwell groot in. De 44-jarige Tijs Verwest, die net als Van de Corput uit Breda komt, is het met Armin eens dat het tijd is voor een nieuwe nummer één. "Het is goed voor een nieuwe generatie. Ik hoef niet meer terug op de nummer één", zegt Tiësto.

"Ik draai nog steeds lekker mee, iedereen vindt het nog steeds leuk als ik kom. Dat is voor mij veel belangrijker."

Hoewel Armin het tijd vindt voor een andere beste dj ter wereld, doet het verliezen van de titel toch een beetje pijn. "Ik vind het stiekem wel heel jammer. Iedereen wil natuurlijk de beste zijn."

Desondanks blijft Van Buuren realistisch. "Ik mag me nog steeds nummer twee noemen nadat ik al vijf keer nummer één ben geweest. De muziek ontwikkelt zich door, er komt nieuw talent. En ik ben er extra trots op dat het een Nederlander is."

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie