Aftrap wereldtournee Sander van Doorn op ADE

De uitverkochte show van de Eindhovense dj Sander van Doorn tijdens Amsterdam Dance Event telt als aftrap voor zijn wereldtournee. "Ik kan niet wachten om met dit team op tournee te gaan", zegt hij tegen NU.nl.

"Het geeft nog steeds een kick als je een zaal uitverkoopt", vertelt hij over zijn show. Hij trad op samen met Dubvision, Firebeats, Moguai en Quintino.

Allen zijn artiesten van zijn platenlabel Doorn Records. Met dezelfde groep gaat hij in 2014 op wereldtournee. "Samen zetten we een energiek, stevig geluid neer."

"De combinatie van de stijlen en genres versterkt elkaar. Dat concept wil ik nu wereldwijd verspreiden. De precieze tourdata worden op dit moment bij elkaar gezocht." De dj vertelt dat er nog veel plekken zijn waar zijn label nog moet debuteren.

Uitdaging

"In Amerika is de danceindustrie nu zo groot gegroeid dat we daar zalen kunnen spelen voor duizenden bezoekers", legt Van Doorn uit. "De shows in Moskou of Brazilië zijn misschien een grotere uitdaging."

"Met één bezoek aan alle landen ben je er nog niet. Je moet juist die contacten warm houden en de zalen waar je al eens hebt gespeeld opnieuw bezoeken. Zo bouw je een fanbase op", spreekt de dj uit ervaring. "Op tijd terugkeren is noodzakelijk."

Talenten

De eerste uitgebrachte singles en albums op Doorn Records zijn een groot succes. "Het is een andere tak van sport. Je bent een promotor, een leider en een coach voor de nieuwe talenten die je tekent. Ik had niet verwacht dat mijn label in korte tijd zo zou groeien."

"Ik vind het belangrijk om nieuw talent te spotten en te laten groeien. De nieuwe generatie dj’s en producers is erg belangrijk. Ze beginnen steeds jonger, en dat is inspirerend om te zien. Ik kan veel van ze leren en daarom hoop dat ze ook van mij wat kunnen leren."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie