Nederlandse dj Chuckie hekelt mobieltjes op dansvloer

Deze week is dj Chuckie te vinden op het Amsterdam Dance Event. Hij hoopt dat de smartphones in de broekzakken blijven. "Ik vind dat er af en toe evenementen moeten komen waar telefoons op de dansvloer verboden zijn."

"Vroeger als je als dj met een intro kwam, keek iedereen met open mond toe om vervolgens los te gaan als de beat erin kwam", vertelt Chuckie aan NU.nl.

"Nu gaan vooral mobieltjes de lucht in. Maar het hoort er ook wel bij: de technologie ontwikkelt zich nu eenmaal. Daar pas ik mijn nummers en structuur op aan."

"Ik zorg er bijvoorbeeld voor dat de visuals vetter dan ooit zijn. En een supermooi podium nodigt nu eenmaal uit tot het maken van een foto. Maar het is niet altijd ideaal. Op technofeesten heb je daar bijvoorbeeld geen last van. Daar gaat iedereen gewoon helemaal los."

Chuckie scoorde in Nederland grote hits met onder meer Ballen Tot We Vallen en Nu Ga Je Dansen Klootzak, maar staat ook bekend als de oprichter van het dancefeest Dirty Dutch. Inmiddels vliegt hij al jaren over de hele wereld en werkte hij met onder meer LMFAO en David Guetta.

Indruk

Zeker aan laatstgenoemde houdt Chuckie warme herinneringen over in combinatie met Nederland. "De allereerste keer op het Amsterdam Dance Event was voor mij in 2007, toen draaide ik een warmup-set voor David Guetta. Hij was zo onder de indruk dat ik mee mocht op wereldtournee. Dat was wel gaaf."

Maar inmiddels is Chuckie al jaren zelf degene die anderen meeneemt naar de andere kant van de wereld. Zo stond hij afgelopen maand aan de basis van een nieuw festival in Aruba, waar hij ook een huis heeft. "Dat soort evenementen zijn heel erg goed voor de scene en inspireren mij ook heel erg."

Doel

"Zeker voor lokaal talent is zo’n festival van onschatbare waarde. Aruba kon normaal alleen maar dromen van dit soort dingen en nu zijn die er. Lokale producers hebben meteen een doel voor ogen en die doen weer toffe dingen met onze sound. Zelf heb ik voor de gelegenheid een mix gemaakt van een Juan Luis Guerra-klassieker."

Het is niet alleen maar feest als het gaat om dance elders in de wereld. Het Nederlandse Sensation kende een slechte editie in de VS. "Als ze mij hadden gevraagd Sensation te organiseren in Las Vegas, had ik het nooit gedaan. Alle grote sterren zijn daar al. Je kan in een weekend Calvin Harris, Avicii en ga zo maar door zien."

Collega’s

Chuckie onderhoudt zelf warme contacten met zijn collega’s. Zo noemt Avicii hem zijn grote broer en haalt hij inspiratie uit shows van onder meer Swedish House Mafia. Maar de Nederlander houdt zich ook bezig met andere genres. Recent produceerde hij nog dingen voor onder meer Akon en werkte hij met Lupe Fiasco.

Wie weet zit er zelfs een samenwerking met Justin Bieber in. "Hij staat niet hoog op mijn verlanglijstje, maar het zou wel een uitdaging zijn. Ik geloof er ook heilig in dat hij talent heeft. Een product kun je maar zo groot maken. Als we samen zouden werken, zou ik voor een nummer gaan dat niemand van hem of mij zou verwachten."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie