Kiss en Chic genomineerd voor Hall Of Fame

Nirvana, Kiss, Yes en Chic zijn vier van de zestien rockgroepen en artiesten die woensdag genomineerd zijn om in april 2014 opgenomen te worden in de Rock And Roll Hall Of Fame. 

De jaarlijkse introductie van vijf artiesten of groepen in het rockmuseum in het Amerikaanse Cleveland gaat traditioneel gepaard met een groots concertgala waar de geëerde muzikanten niet zelden voor het eerst sinds jaren weer eens samen spelen.

De overige twaalf genomineerden zijn Cat Stevens, Deep Purple, Peter Gabriel, The Paul Butterfield Blues Band, The Zombies, Hall & Oates, LL Cool J, N.W.A., The Meters, Linda Ronstadt, The Replacements en Link Wray.

Tot half december mogen meer dan zeshonderd deskundigen - artiesten, muziekhistorici, journalisten, mensen uit de muziekindustrie - stemmen welke vijf namen uit deze lijst volgend jaar in The Hall of Fame opgenomen worden. Sinds vorig jaar is er aan de verkiezing ook een ‘publieksstem’ toegevoegd die ingediend kan worden via de website van het blad Rolling Stone.

Jong

Voorwaarde om genomineerd te worden is dat de eerste plaat van de betreffende artiest minstens vijfentwintig jaar eerder is verschenen. Nirvana is de dit jaar de ‘jongste’ genomineerde en komt ook voor het eerst in de lijst voor. Hun debuutsingle Love Buzz - een cover van de Nederlandse groep Shocking Blue - verscheen eind 1988.

Opgenomen worden in de Rock and Roll Hall of Fame gaat vaak gepaard met bijzondere reünies op het podium bij het jaarlijkse galaconcert. Zo heeft de groep Yes bekendgemaakt dat ze, indien verkozen, bij die gelegenheid waarschijnlijk voor het eerst in tien jaar weer eens met hun originele zanger Jon Anderson zullen optreden.

Tip de redactie