Erik de Zwart beschuldigt Gordon van manipulatie hitlijst

Erik de Zwart haalt woensdag uit naar Gordon. De Zwart beweert in Weekend dat de zanger de Single Top 100 manipuleert en daardoor met zijn nummer Kom Eens Dichterbij bovenaan die hitlijst prijkt. 

"Hij belazert de boel. Ik denk dat hij zijn eigen platen opkoopt." De Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40, zegt dat Gordon helemaal geen nummer-1-hit heeft.

"Als hij met droge ogen verkondigt dat al die plaatjes van hem zijn gedownload door consumenten, dan moet hij een wel héél erg lange Pinokkioneus krijgen."

"Zijn 'tranen van blijdschap' zijn eerder tranen van de pijn in zijn portemonnee. En in plaats van Nederland te bedanken, denk ik dat hij vooral zichzelf dankbaar moet zijn. En zijn platenmaatschappij die hem erbij geholpen heeft om al die platen op te kopen."

Stellig

De oud-presentator van de Top 40 is naar eigen zeggen zo stellig, omdat de plaat van Gordon in alle andere hitlijsten weinig tot niets doet. "In de Top 40 staat hij slechts op nummer 38 en in de Mega Top 50 van 3FM komt hij niet eens voor."

"In de iTunes Top 30 van Q-Music staat hij op 27", verklaart De Zwart. "Dat hij alleen op 1 staat in de Single Top 100 van GfK Dutch Charts, is omdat die hitlijst gevoelig is voor manipulatie."

Platenmaatschappij

De single is uitgebracht door Berk Music. Adrie van den Berk, algemeen directeur van de platenmaatschappij, maakt zich niet druk om de beweringen van Erik de Zwart. "Iedereen mag roepen wat ie wil", zegt hij. "Maar hangt het succes van een plaat echt af van airplay?"

"Gordons nummer wordt overal gedraaid en hij is in zo veel tv-programma's geweest met Kom Eens Dichterbij. In drie weken tijd is de videoclip online al 122.000 keer bekeken. Dat is gewoon veel."

Positief

Volgens Van den Berk zijn de reacties op Gordons nieuwe hit verder 'alleen maar positief'. "De single is misschien wel het grootste succes dat wij tot nu toe in dit digitale tijdperk hebben gehad. Ik ben 100 procent tevreden."

Ook wil hij Erik de Zwart bedanken. "Ik ben blij met deze publiciteit." 

Gordon zelf reageert woedend. "Bedankt Erik de Zwart om mij zo zwart te maken. Echt een trouwe vriend", twittert hij. "Walgelijk, allemaal afgunst en jaloezie." 

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie