Bruno Mars doet Ziggo Dome versteld staan

Achter Bruno Mars, de charismatische zanger van relatief eenvoudige popdeuntjes, schuilt een ware rasartiest. Een extatisch en bovendien uitverkocht Ziggo Dome is daar dinsdagavond getuige van.

De Ziggo Dome staat vol luidruchtige tienermeisjes en waakzame moeders. Bruno Mars opent met het midtempo nummer Moonshine, dat fungeert als een elegant opwarmertje.

Daarna krijgt het met rock geïnjecteerde Natalie de zaal op de been. Het speelplezier dat zijn band uitstraalt is ongekend en doet denken aan klassieke R&B-formaties als Earth, Wind & Fire.

Elk bandlid beheerst zijn instrument tot in de puntjes en is in staat de muzikale arrangementen zingend en dansend op te voeren. Het is een genot om naar te kijken. De jonge Bruno Mars heeft de kunst van het liveoptreden zelf goed onder de knie.

Veteraan

Op het podium staat een 28-jarige veteraan. Hij beweegt als een geoefend danser, klinkt live even goed als op een mediadrager, is in staat nummers van andere artiesten geheel eigen te maken en hij weet het publiek op een oprechte en speelse wijze voor te zich te winnen.

Het discogetinte nummer Treasure is de eerste grote hit die voorbij komt en roept bij een deel van de aanwezigen warme herinneringen op. Hij gaat verder met een eigentijdse uitvoering van Money (That's What I Want) van de Flying Lizards, gevolgd door Show Me, het een sample van Pass The Dutchie.

Ook maakt Bruno Mars een kleine pitstop in de eigen platenkast voor een sensuele medley van Aaliyahs Rock The Boat, Ginuwine's Pony en R. Kelly’s Ignition. Bruno kent zijn doelgroep en blijft derhalve altijd binnen de grenzen van het fatsoen.

Favorieten

Het laatste half uur is enkel opgebouwd uit hits en andere favorieten, waaronder de onvervalste meezinger Just The Way You Are, het aanstekelijke Runaway Baby en het aandoenlijke When I Was Your Man.

Het optreden komt spontaan en speels over, maar onopvallende gebeurtenissen hinten naar een goed geoliede machine waar vele uren aan planning en voorbereiding aan ten grondslag liggen.

Beha

Zelfs het onverwachte wordt goed opgepakt, zoals bijvoorbeeld het moment dat één van de vrouwelijke fans haar beha recht voor de voeten van Bruno Mars gooit. Hij pakt het op, bindt het om zijn microfoon en gaat verder met een heerlijk melige uitvoering van The Lazy Song.

Tot slot trakteert Mars het publiek op een swingende afsluiter met het immens populaire Locked Out Of Heaven en levert hij het definitieve bewijs dat niet iedere artiest te beoordelen is aan de hand van zijn hits. Ze zullen je namelijk nog eens versteld doen staan.

Lees meer over:
Tip de redactie