Europese muziekprijs voor Jacco Gardner

De Nederlandse popmuzikant Jacco Gardner heeft een Europese muziekprijs gewonnen. 

Samen met negen andere Europese popacts is hij onderscheiden met een European Border Breakers Award (EBBA) 2014.

Het gaat om de beste nieuwe popacts in Europa die internationaal succes boekten, aldus de Europese Commissie in Brussel dinsdag. De winnaars krijgen hun prijs begin volgend jaar op het Eurosonic Noorderslag festival in Groningen.

Een van de winnaars kan ook nog de Public Choice Award winnen. Het publiek kan van 1 november tot 20 december op de EBBA-website op zijn favoriet stemmen. Eerdere EBBA-winnaars waren onder anderen Adele en Caro Emerald.

Klavecimbels

Jacco Gardner (25) uit het Noord-Hollandse Zwaag bracht in februari dit jaar zijn debuutalbum Cabinet of Curiosities uit. Daarmee won hij vorige maand nog de 3voor12 Award 2013 voor het beste Nederlandse album van het afgelopen jaar.

''De winnaar heeft een album gemaakt waar je lekker bij weg kunt dromen, en waar je een hele wereld bij kunt fantaseren. Dit is zo'n Nederpopklassieker waar je twintig jaar later nog over praat, een tijdloos album'', stond in het juryrapport.

Gardner is maker van sixtiespop, dat hij zelf barokpop noemt, en combineert geluiden van klavecimbels, fluiten en andere klassieke instrumenten. De multi-instrumentalist stond dit jaar onder meer op de festivals Lowlands, Into The Great Wide Open en Best Kept Secret. Momenteel maakt hij een tournee door Noord-Amerika. In november begint hij aan zijn Europese tournee.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie