Armin van Buuren wilde geen bekende dj worden

Hoewel hij geldt als een van de meest succesvolle dj’s ter wereld, was het nooit de bedoeling van Armin van Buuren om een bekende dj te worden.

"Ik had geen enkele intentie een bekende dj te worden, ik was gewoon helemaal leip van die muziek", zegt hij over het begin van zijn carrière in het boek Mary Go Wild.

Hij bekent dat hij een groot fan was van Ben Liebrand. "Het feit dat iemand op het idee kwam om twee platen aan elkaar te mixen, was revolutionair", aldus Van Buuren.

"Dat kun je je nu niet meer voorstellen. Ben Liebrand liep ver, ver, maar dan ook écht ver vooruit op de rest." Van Buuren is het dan ook wat oneens met het feit dat het 25e jubileum van dancemuziek in Nederland pas dit jaar wordt gevierd. "Kijk naar Liebrand, wat hij gedaan heeft in de jaren 80."

In het boek Mary Go Wild wordt de dancecultuur in Nederland vanaf de introductie van de acidhouse in 1988 gevolgd, tot de miljoenenindustrie die het nu is. Alle grote namen komen aan het woord. Het boek van Arne van Terphoven en Gert van Veen wordt woensdag gepresenteerd tijdens Amsterdam Dance Event.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie