Sunnery James merkt aandacht van popartiesten

Sunnery James en collega Ryan Marciano zijn al jaren niet meer weg te denken uit de dancescene. Ook internationaal timmeren ze stevig aan de weg. "Ik denk dat we pas net aan het begin zitten", aldus de dj.

"Ik merk wel dat er vanuit de pophoek aandachtig meegekeken wordt. Ze zijn toch benieuwd naar de sound en hoe het in elkaar zit, wat ze er mee kunnen, enzovoort."

Sunnery James en Ryan Marciano produceren op een steeds hoger niveau eigen platen. Een van de laatste singles, Stiffness, werd snel opgepikt door Steve Angello.

Het belandde ook in sets van onder meer Sebastien Ingrosso. "Misschien maken we binnenkort wel onder een nieuwe naam popplaten voor andere artiesten", lacht James. "Ik wil het niet verpesten en zeg dus niet wie het is, maar we zijn wel bezig met een grote popartiest en het maken van beats."

Tot die tijd verschijnt er nog voldoende eigen materiaal van het duo. "Het idee is om in ieder geval eens per maand wel een track uit te brengen en er komen zeker een paar leuke dingen aan. Zo verschijnt er een nummer dat we met Nicky Romero maakten bijvoorbeeld."

Spiegelen

"Verder zien we ook wel een beetje wat er van komt. Ik vind het sowieso allemaal prachtig." James is van mening dat Europa het een en ander merkt van de exploderende dancecultuur in de VS. "Ik denk dat het Europese publiek zich wel enigszins begint te spiegelen aan de mensen daar."

"Je merkt dat mensen steeds uitbundiger worden op de grote festivals. Al hebben Twitter, Youtube, Facebook, et cetera daar ook wel het een en ander mee te maken, denk ik. Mensen staan daar en weten toch dat overal foto’s en filmpjes gemaakt worden."

Verdieping

"Je ziet het allemaal terug dus dan kun je er maar beter voor zorgen dat het er heel gaaf uitziet", vindt hij. "Maar de mensen gaan absoluut op in de muziek, even goed. In Amerika zie je nu gelukkig ook dat mensen steeds meer de verdieping opzoeken."

"Je krijgt festivals met verschillende area’s en andere stromingen in house en techno krijgen zo ook een steeds groter publiek. Acts als Disclosure (Brits duo, red.), die wij ook geboekt hebben voor onze avond op Ibiza, zijn daarin ook belangrijk, denk ik."


Sunny James en Ryan Marciano staan op 19 oktober op Amsterdam Music Festival in RAI, Amsterdam.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie