Het Volendamse duo Nick & Simon is al helemaal in kerstsferen en trakteert een vol Gelredome in Arnhem op een handvol kerstliedjes van hun nieuwe album.

Onder de noemer Sterker In Gelredome doen de heren vrijdagavond het Arnhemse evenementencomplex aan voor een groots optreden met alle bekende hits, werk van het meest recente album Sterker en enkele gastartiesten. De twee staan daarbij ook stil bij het vrijdag verschenen kerst-cd Christmas With Nick & Simon.

Al vroeg in de show komen Santa's Party, Let It Snow! Let It Snow! Let It Show! en de Shakin' Stevens-hit Merry Christmas Everyone voorbij, terwijl de Volendammers het laten sneeuwen in de zaal. De kersthits wijken niet veel af van de bekende opnames, maar brengen het publiek alvast in de stemming voor de donkere dagen.

Accuraat

Daar komen de fans natuurlijk niet voor, zij willen het reguliere werk van Nick & Simon horen. En ook wat dat betreft stelt het duo niet teleur. Onder meer Alles Overwinnen, Sterker Nu Dan Ooit, Geluksmoment, Vrij en Julia (voor de gelegenheid Sanne gedoopt) worden accuraat en met de grootste precisie van plaat nagespeeld.

Het nummer Hoe Lang? wordt in een reggaejasje gestoken, zoals de twee vaak doen tijdens concerten. Vocaal zijn de zangpartijen niet van plaat te onderscheiden, wat enkel als compliment kan worden opgevat. Dat ze ook de hoogte in durven, laten ze horen tijdens de cover van Lion In The Morning Sun, in het 'Afrika-blokje'.

Pyjama

Gedurende een ander leeuwenliedje, The Lion Sleeps Tonight, komt Paul de Leeuw in pyjama het podium op. Hij zingt met Nick & Simon de Hazes-klassieker Droomland en vervolgens solo Vlieg Met Me Mee. De Leeuw krijgt de meute meer in beweging  dan The Opposites eerder op de avond met het feestnummer Slapeloze Nachten.

Ook The Voice-kandidaat Johannes Rypma krijgt maar een deel van de toeschouwers echt mee en dan met name zijn Friese provinciegenoten (verzameld in het zogenaamde Friesvak). Wie zijn hand daarentegen niet omdraait om een menigte van deze grootte te plezieren, is Brabander Guus Meeuwis.

Duel

In een soort duel met Nick & Simon brengt de Tilburger hits uit zijn stad ten gehore (van onder meer VOF De Kunst en Doe Maar), terwijl de Volendammers hetzelfde doen met befaamd werk van dorpsgenoten als BZN en Jan Smit. Meeuwis' stadionhit Zo Voelt Het Dus werkt ook uitstekend in Arnhem.

Ondanks alle gastbijdrages weten Nick & Simon goed de balans te vinden tussen het eigen repertoire en dat van anderen, iets dat ze geleerd lijken te hebben van hun Symphonica In Rosso-concerten, waarin teveel losse ideeën samenkwamen. Nick & Simon bezorgen hun trouwe fans een geluksmoment om nooit te vergeten.