Na eerder al bovenaan de Nederlandse hitlijsten te hebben gestaan met zowel Robin Thicke als Swedish House Maffia, scoort Pharrell Williams nu zijn eerste nummer 1-hit op eigen houtje.

De producer en vocalist stijgt deze week van nummer 6 naar nummer 1 in de Mega Top 50 met Happy, afkomstig van de soundtrack van de animatiefilm Despicable Me 2.

Dat is de eerste keer dat hem dat helemaal in zijn eentje lukt, al stond hij eerder dit jaar al op de toppositie genoteerd als gastartiest op Blurred Lines van Robin Thicke.

In 2010 mocht Williams voor het eerst een Nederlandse nummer 1-notering op zijn naam zetten toen hij als gastvocalist meewerkte op de single One (Your Name) van Swedish House Mafia. Pharell Williams is de eerste artiest die in 2013 twee nummer 1-hits scoort.

Geweerd

Overigens werd zijn samenwerking met Daft Punk en Nile Rodgers op Get Lucky van de koppositie geweerd door Blurred Lines, waardoor Williams deze zomer tegelijkertijd op zowel de eerste als de tweede plek van de Mega Top 50 genoteerd stond.

Get Lucky is tevens de enige andere top 10-notering van de frontman van N.E.R.D., die met zijn eigen band nooit hoger kwam dan nummer 7, met She Wants To Move in 2004. Wel droeg hij bij aan hits van onder meer Snoop Dogg, Britney Spears, Jay-Z en Gwen Stefani en zijn remix voor The Rolling Stones was een top 10-hit in 2003.

Megahit

Happy is een toevallige hit, want het nummer is niet als single uitgebracht. Het werd door 3FM als Megahit gekozen en werd vervolgens veelvuldig gedraaid en gedownload. Inmiddels draaien ook andere stations regelmatig het liedje. Nederland is het eerste land waar Happy een hit is.

Het liedje van Williams werd eveneens gebruikt in een reclamespot van luchtvaartmaatschappij Transavia, wat ook bijgedragen lijkt te hebben aan het plotselinge succes van Happy. Blurred Lines wordt momenteel overigens in een Britse commercial gebruikt.