Zanger Guus Meeuwis heeft inmiddels een aanzienlijk repertoire opgebouwd, maar hij denkt zijn grote hits als Het Is Een Nacht (Levensecht…) en Per Spoor (Kedeng Kedeng) nog altijd nodig te hebben.

"Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik die hits nog steeds nodig heb", zegt hij tegen NU.nl. Hij vindt het wel leuk om af en toe andere uitvoeringen ervan te spelen.

Dat doet hij geregeld tijdens het jaarlijkse Groots Met Een Zachte G-evenement. "Dan denkt het publiek: 'Prima, maar speel 'm nu maar zoals wij het kennen.'"

"De grote Peter Koelewijn vertelde me ooit dat het geen kwaad kan je grootste hits te blijven spelen. Want het heeft je gebracht waar je gekomen bent. Hij zei: 'Eigenlijk dien je die met nog meer vuur te spelen dan de het nieuwe werk waar je zo vol van bent.' Dat verdienen de mensen gewoon."

Meeuwis trekt momenteel door het land met een theatertournee en een clubtour. Een concertregistratie van zijn laatste Groots Met Een Zachte G-show is op cd en dvd uitgebracht.

Groots Met Een Zachte G staat in 2014 gepland op 13, 14 en 15 juni in het Philips Stadion in Eindhoven. De voorverkoop is inmiddels gestart.