Zangers Ed Sheeran en Gavin DeGraw gaan samen muziek maken. "We gaan dit jaar nog met elkaar aan de slag, al hebben we nog geen concreet doel", zegt DeGraw tegen NU.nl. 

Sheeran werkt momenteel aan de opvolger van zijn succesvolle debuutplaat + uit 2011. De samenwerking kan mogelijk leiden tot een nummer op het tweede album van de Brit.

"Dat zou ik zelf wel te gek vinden", zegt Gavin DeGraw, die zelf later deze maand het album Make A Move uitbrengt. Daarop schreef hij alle nummers samen met anderen.

"Normaal sloot ik mijzelf als een kluizenaar op om aan muziek te werken, maar tijdens het opnameproces van mijn vorige album Sweeter kwam ik erachter hoe tof het is om samen met andere artiesten om tafel te zitten en teksten te schrijven", aldus DeGraw.

"Ik vind het tof dat er een soort beweging lijkt te ontstaan van artiesten die het leuk vinden om gewoon met elkaar mooie dingen te maken", vertelt hij tenslotte. "Het is goed voor liedjesschrijvers om met iemand te schrijven die kritisch is en het beste uit diegene naar boven kan halen. Wie weet wordt dit de nieuwe standaard."